وی افزود: در آن زمان 0.03 درصد مصرف داروی گیاهی داشتیم، اما امسال پنج درصد کل بودجه دارویی کشور را مصرف داروهای گیاهی تشکیل میدهد و علاوه بر آن توانستیم با افزایش کیفیت داروهای گیاهی صادرات آنها را به کشورهای سوئیس، مالزی، سنگاپور و باکو داشته باشیم.
دبیر اتحادیه وارد کنندگان مکملهای غذایی، رژیمی، ویتامینی و گیاهی ایران با بیان اینکه ایران 11 اقلیم از 13 اقلیم گیاهان دارویی را دارد، گفت: بنابراین باید تلاشمان را بیشتر کنیم تا بتوانیم از این ظرفیت موجود در کشور بهره بریم. ما در زمینه کیفیت این داروها سرافراز هستیم.
در ادامه این نشست علیرضا عباسیان، مدیرکل دفتر تعالی طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه همه کشورهای دنیا پتانسیل اقلیمهای رویش گیاهان دارویی را ندارند، گفت: این امر منحصر به فردی است که در کشور ما و چند کشور دیگر رخ داده است.
وی افزود: برخی کشورها از این ظرفیت استفاده کردند. برای مثال چینیها و در گام بعدی هندیها به شدت طب سنتی خود را گسترش دادند و از آن به عنوان ابزاری برای گسترش فروش گیاهان دارویی خود در دنیا استفاده کردند.
مدیرکل دفتر تعالی طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه در وزارت بهداشت نیز معاونتی در راستای استفاده از ظرفیت طب سنتی شکل گرفت، خاطرنشان کرد: این معاونت با تعامل و برنامهریزیهایی خوبی که میشود، سعی میکند که این طب بومی را احیا کند. البته دید ما دید سنتی صرف نیست و بهرهگیری از طب جدید را مورد نظر قرار میدهیم. اگر طب سنتی در کشور راهاندازی شود، با زنجیره اشتغالزایی میتواند دامنه اشتغالزایی زیادی را در کشور ایجاد کند.
لینک خبر: پارس