باسلام
مواردی وجود دارد که دوست دارم از نگاه خودم در وبلاگ شخصی درج نمایم (در واقع در جهت آسیب شناسی این دوره):
1- فکر می کنم این انتخابات از سلامت کافی برخوردار بود و با آگاهی مردم و کاندیداهای محترم، آراء کثیف کمترین میزان را به خود اختصاص داد و این جای خوشحالی دارد و امیدوار کننده است.
2- توهین به دیگر کاندیداها بسیار پایین بود و حتی بر درب بعضی از مغازه ها پوسترهایی از کاندیداهای مختلف نصب شده بود و طرفداران کاندیداها نیز از پاره کردن تصاویر دیگر کاندیداها اجتناب کردند و این نکته ی مثبت دیگری بود که ملاحظه شد.
3- نصب پوستر هر چند در معابر و خیابان ها وجود داشت ولی به شکلی نبود که آزار دهنده باشد.
4- این دوره اثرگذاری جناح های سیاسی بر نتیجه ی انتخابات پر رنگ تر از هر دوره بود و به نحوی خیلی از کاندیداها با وجود اینکه اعتقادی به اصلاح طلبی نداشتند ولی مکرر ملاحظه شد که تلاشهایی برای جلب حمایت آنها صورت دادند و نکته ی بارز و شاید قابل توجه عملکرد شفاف و شاید به نحوی پر خطر آقای دکتر قنبری نسبت به کاندیدای شهرستان ایوان یعنی خانم دکتر فلاحی بود که با حاشیه ها و درگیری هایی هم همراه بود ولی در نوع خودش اتفاق جدیدی بود.
5- تعصب و نگاه سیاسی در خیلی از خواص و تحصیلکردها به خوبی به چشم می خورد و در جامعه ی سنتی ایلام، این اتفاق جدیدی بود و به نظرم کم کم جا داره که احزاب سیاسی نقش اصلی را در مجلس و دیگر حوزه های مدیریتی که با انتخاب مردم سر و کار دارد بازی کنند. باید منتظر پر رنگ شدن این قضیه در انتخابات بعدی باشیم و بلاشک جایی برای کاندیدای مستقل وجود نخواهد داشت.
6- انتخاب یک کاندید سیاسی و یک کاندید مستقل و هر دو هم از جهاتی همفکر، نقطه ی امیدوار کننده ای است که از نظر خیلی از تحلیل گران و خصوصاً از نگاه مردم، امیدهایی را برای بهره برداری و سهم خواهی از طیف حاکم مجلس یعنی طیف اصلاح طلبان ایجاد کرده است.
7- دلایل شکست ظاهری اصولگرایان باید دقیقاً مورد تحلیل دقیق قرار گیرد و الا در دوره های بعدی ممکن است وضعیت بدتری پیش بیاد و شکست های مکرر قطعاً به ضرر مملکت خواهد بود و ورزیدگی اقتصاد، سیاست و مواجه بهتری برای برون رفت از وضعیت موجود نخواهد داشت.
6- در این دوره، بدون شک اگر اصلاح طلبان عملکرد قابل قبولی ارائه ندن، بدبینی مردم را به دنبال خواهد داشت و نه تنها احتمال برد در دوره های بعدی را کاهش خواهد داد بلکه این رویه برای کل نظام خطرآفرین خواهد بود و ممکن عده ای بخواهند از این موضوع برای تغییر چشم امید مردم استفاده نمایند. از نگاه من ، بزرگ شدن تعدادی از اصلاح طلبان، و نگاه ویژه ی مردم به آنها، در اینده خطر بیشتری خواهد داشت حتی برای خود اصلاح طلبان. بلاشک این مورد باید با دقت هر چه تمامتر بررسی و راهکار لازم اندیشیده شود. به گفته ی خیلی از اصلاح طلبان، تعداد زیادی از افراد ضعیف در لیست عارف و امید وجود داشت ولی از همین زاویه و تاکید مکرر بر رأی به لیست کامل و استفاده از جو ایجاد شده مظلومیت نمایی بیش حد اصلاح طلبان در این دوره، رأی آوردند.
7- وزارت ICT در جهت منافع گروهی و تقویت دولت، به شبکه های اجتماعی مثل تلگرام، فضا و قدرت بیشتری داد و به نظرم اصلاح طلبان بیش از هر جناح دیگر از قدرت فضای مجازی استفاده کردند و برگ برنده را به نام خود ثبت و ضبط کردند.
8- اختلافات درون طایفه ای در این دوره به ماکزیمم خود رسید( در ایوان، دکتر قنبری مانع پیروزی خانم دکتر فلاحی شد، در شوهان دکتر ناصرزاده و دکتر طاهری مقدم حریف های قدری بودند ولی به نظرم عامل شکست دکتر طاهری مقدم، مشاورین درجه یک ایشان برای جلوگیری از پیوستن ایشان به اصلاح طلبان بودند، در ایل ارکوازی هم بییشتر از هر دوره ی دیگری دو و یا چند دستگی وجود داشت، در ملکشاهی هم حضور دکتر میرزایی و آقای شیرزادی که نفر پنجم شد دو دستگی ایجاد کرد که به نظرم تا حد زیادی در روزهای اخر ترمیم شد ولی تبعات آن باقی خواهد بود) .
ادامه دارد.........